I början av 2000-talet etablerade sig Canvac i Mariestad efter en flytt från Storkila, Hova. Efter några år såldes dock Canvac till ELON och nu trodde de flesta att det var slut med centraldammsugare i Mariestad, Canvac drevs av Bengt-Olof Olsson. 

Det många inte vet är att det finns ett annat företag som går i Canvacs fotspår, det är Cenva med Anders Dahlberg i spetsen. De har sitt kontor i en del av Canvacs gamla lokaler. Cenva har ingen egen tillverkning men har specialiserat sig på att leverera Cenvas centraldammsugare till industrin och offentliga lokaler som skolor och äldreomsorg. Även hotell och lantbruk är kunder till Cenva.

Numera är det ganska tyst i bruset vad gäller vanliga centraldammsugare till villor och fritidsboenden, men det finns fortfarande en marknad menar Anders Dahlberg. Även om Cenva först och främst vänder sig till företag och myndigheter så finns det även en privatmarknad.

En centraldammsugare gör ju städningen lite enklare i och med att man slipper dra runt på dammsugaren, men det främsta säljargumentet är att det blir renare. Det senare är en stor fördel för dem som lider av allergiska besvär på grund av damm och kvalster.