Ställplatser Mariestad

Söker du ställplats i Mariestad så finns det flera ställplatser att välja mellan.

Unika ställplatser för Husbilar i Mariestads Hamnområde

Upptäck enastående ställplatser för husbilar i det pittoreska hamnområdet i Mariestad. Här erbjuds en bekväm och minnesvärd vistelse för alla husbilsentusiaster. Med en maxtid på tre dygn och särskilda platser tillgängliga mellan den 1 juni och den 15 september längst ut på piren, finns det gott om utrymme för din husbil. Avgiften för denna privilegierade upplevelse är endast 190 kronor per dygn. Vill du ha tillgång till el under din vistelse? Ingen fara! För bara 220 kronor per dygn kan du njuta av den extra bekvämligheten.

För smidiga betalningar och enkel tillgång till faciliteter finns det olika alternativ att välja mellan. På den norra parkeringen i det yttre hamnområdet kan du enkelt betala avgiften genom parkeringsautomaten eller via Parkster. Dessutom erbjuds tillgång till förstklassiga dusch- och toalettanläggningar i anslutning till parkeringen. Använd den kod som finns på biljetten eller erhåll den via sms eller e-post från Parkster för att låsa upp denna förmån.

Ställplatser på Hamnmagasinets parkering

För dem som väljer att parkera på Hamnmagasinets parkering, belägen söder om Kajgatan, betalas avgiften direkt till Hamnmagasinet. Som en extra bonus får du tillgång till den moderna servicebyggnaden vid gästhamnen, vilket gör din vistelse ännu mer bekväm och njutbar.

Välj Mariestads hamnområde som din destination för en unik och minnesvärd husbilsvistelse. Utforska den vackra staden och dess omgivningar med komfort och ro genom att dra nytta av de fantastiska ställplatserna för husbilar.

Sjönära ställplats vid Mariestads Golfklubb

Upptäck en enastående ställplats vid Mariestads Golfklubb som är belägen precis intill Vänerns glittrande strand och en av kommunens mest underbara badstränder, Sandviken. Endast 4 km från stadens centrum kan du njuta av en husbil- eller husvagnsvistelse med oslagbar närhet till naturen och panoramautsikt över Vänern.

Valet är ditt – antingen kan du parkera direkt vid golfbanan eller välja en uppställningsplats som ger dig en makalös utsikt över den spektakulära Vänern. Oavsett vilket alternativ du väljer, kan du vara säker på en avkopplande och unik upplevelse.

Som gäst på ställplatsen har du även tillgång till välutrustade dusch- och toalettanläggningar som finns tillgängliga dygnet runt i klubbhuset. Så oavsett om du är en golfentusiast eller bara vill njuta av en avkopplande tid vid Vänerns kust, kommer dina behov av bekvämlighet och avskildhet att tillgodoses.

Välj Mariestads Golfklubb som din destination för en minnesvärd och avkopplande vistelse. Njut av golfupplevelser, underbara badstränder och den otroliga skönheten hos Vänern medan du kopplar av i din husbil eller husvagn.

Ställplatser, Sundsörn Mariestad

Välkommen till de charmiga ställplatserna vid strandkanten med en underbar panoramautsikt över Östersundet i det natursköna hamnområdet på Sundsörn i Mariestad. Här kan du verkligen njuta av den vackra omgivningen och den avkopplande atmosfären vid vattnet. För en smidig och bekväm vistelse finns en reception tillgänglig i Restaurang Brygghuset, som ligger endast 75-100 meter från ställplatserna. För att boka en plats, vänligen kontakta oss på telefonnumren 0501 23026 eller 0501 393150.

Restaurang Brygghuset fungerar även som reception för den närliggande campingen, som är belägen 350-400 meter söderut från ställplatserna. Både campingen och ställplatserna är öppna året runt, vilket ger dig möjlighet att njuta av denna vackra plats oavsett säsong. På Restaurang Brygghuset kan du också avnjuta god mat och dryck. Här erbjuds en varierad à la carte-meny samt ett urval av pizza, sallader och andra läckra rätter. Du kan verkligen unna dig en kulinarisk upplevelse samtidigt som du njuter av den magnifika utsikten.

Välj Sundsörn i Mariestad som din destination för en minnesvärd vistelse på ställplatserna. Låt dig förtrollas av den spektakulära utsikten över Östersundet, koppla av vid strandkanten och njut av det bästa inom mat och dryck på Restaurang Brygghuset.

Ställplatser i Sjötorp ( 2 mil norr om Mariestad)

Välkommen till den charmiga ställplatsen för husbilar i Sjötorp, en fridfull oas belägen vid Göta kanal och Vänern. Här möts du av den perfekta sommaridyllen, där kanalens början från Vänern skapar en idyllisk atmosfär. Utforska det omgivande området och upptäck allt från mat- och fikaställen till mysiga butiker, cykeluthyrning, passagerarbåtar och det fascinerande kanalmuseet.

Ställplatserna erbjuder 14 platser med elektricitet längs kanalen och ytterligare 16 platser med elektricitet vid den övre bassängen. Här får du närhet till både Vänern och Göta kanal, vilket ger dig en unik upplevelse av båda dessa natursköna platser. För att få tillgång till servicehusen betalas en depositionsavgift på 200 kr, och i utbyte får du ett kort som används för att låsa upp servicehusen. När du lämnar tillbaka kortet i receptionen får du återfå depositionsavgiften på 200 kr. Det bästa av allt är att duscha och tvätta i servicehusen är kostnadsfritt.

Receptionen återfinns i det gula huset bakom ställplatsen, nära slussen. Här finns även en mysig våffelstuga där du kan avnjuta läckra våfflor. Om våffelstugan är stängd, hittar du receptionen på Café Baltzar vid den övre hamnbassängen.

När det gäller priser är kostnaden för en ställplats med elektricitet 225 kr per natt.

Sjötorp är värt ett besök

Sjötorp och Göta kanal bjuder även på spännande sevärdheter och upplevelser. Besök Kanal- och sjöfartsmuseet för att ta del av historien om sjöfarten på Vänern, Vättern och Göta kanal. Utforska hur kanalen grävdes för över 200 år sedan och beundra dokumentationen av gamla båtar, ritningar, förlista fartyg och gamla brev med mera.

I Sjötorp finns också Göta kanals största cykeluthyrning. Ta chansen att ge dig ut på en härlig cykeltur längs kanalen och upptäck fler mysiga samhällen och sevärdheter längs vägen. Det finns också flera restauranger, grill, glasskaféer och en känd fiskbutik med fiskrätter och rökt fisk. Bland restaurangerna hittar du Perssons i Backen som serverar Fish & Chips med fisk från Vänern.

Passa även på att ta en guidad rundvandring för att få en mer ingående upplevelse av Sjötorps gamla varvsort och upptäck mer av dess historia på egen hand.