För tredje året i rad har nu Albin Stenberg slagit upp portarna i Albins Bod i en av hamnbodarna i Mariestads gästhamn.

Där serverar han fiskrätter som komponerade tallrikar med rökt fisk, landgång, fyllda baguetter och enligt många Mariestads godaste räksmörgås med över 50 gram handskalade räkor. Här kan man även köpa rökt sik, lax och röding. För den som är ute efter fisk att laga till middagen finns både abborrefilé och gösfilé från Vänern.  Sist men inte minst finns äkta svensk löjrom, ”Värnerlöjrom” som nu blivit ett skyddat namn som garanterar högsta kvalitet.

Albins Bod

När du kommer till Albins Bod möter du Albin Stenberg som trots sina 28 år har lång erfarenhet av att sälja rökt fisk. Han har jobbat hos Maltes Fisk i Sjötorp under somrarna sedan han var liten och har även varit runt på marknader och sålt rökt fisk och fiskdelikatesser. Han trivs som en fisk i vattnet och ser bara positivt på framtiden.

Albins Bod har blivit en av de absolut populäraste hamnbodarna och stammisarna växer ständigt i antal. Inte bara turister utan även Mariestadsbor som kommer dit för att äta lunch eller något gott när de är lediga.

Öppettiderna är generösa och under sommaren har han öppet varje dag, från morgon till kvällen.

Nu har han även en hemsida och här kan du läsa mer om Albins Bod, fisk och delikatesser i Mariestad.