Mariestad är en pärla för dem som har en husbil. Det finns idag ställplatser med fantastiskt läge på flera platser i Mariestad.  2016 fick Mariestad ta emot utmärkelsen Årets husbilsvänligaste kommun. Bakom priset finns Husbilsklubben och deras motivering var:

Mariestad erhåller utmärkelsen för sitt föredömliga sätt att vara innovativa och ta tillvara på husbilistens möjligheter till en trevlig vistelse i Mariestad

Husbilsklubben.se lägger sin årsmötesträff i Mariestad

Föreningen Husbilsklubben.se väljer att lägga sin årsmötesträff i Mariestad även 2022. Efter ett par speciella år med uppehåll 2020 och träff i mindre format i fjol är intresset från medlemmarna stort.

Husbilsklubben.se är en förening med cirka 16 000 medlemmar runt om i Sverige och Norden. Årligen hålls en träff under Kristi himmelsfärdshelgen, de senaste gångerna har det hållits i Mariestad.

– 2019 när vi senast hade en träff under normala omständigheter, gästades arrangemanget av nästan 540 husbilar vilket var rekord, säger Åke Andersson, vice ordförande samt träffansvarig. I år verkar intresset vara ännu större så vi kan nog räkna med omkring 600 bilar.

Uppleva fina Mariestad

Husbilsgästerna är sugna på att se sig om i och uppleva Mariestad. De kommer att fika, handla, äta lunch och aktivera sig på olika sätt.

– Vi ska se till att ordna aktiviteter som till exempel guidade vandringar och båtturer för att visa husbilsgästerna vår fina stad, säger Anna Söderman, näringslivsutvecklare i Mariestads kommun. Kanske kan handlare och restauranger komma med bra erbjudanden. De ska få ett gott bemötande och bra bestående intryck. Målet är att de ska komma tillbaka hit fler gånger och sprida till släkt och vänner att Mariestad är en fin husbilsdestination.

Med i genomsnitt två personer i varje husbil kan det bli upp emot 1200 personer som kommer till Mariestad torsdag till söndag sista helgen i maj. Liksom tidigare tillfällen blir uppställningsytan i och runt omkring Karlsholme folkpark. På parkeringen i anslutning till entrén från Strandvägen sätts ett tält upp, stort nog att husera alla gästerna på middagar och vid årsmötet.

Även om det finns kritiska röster gällande detta evenemang så är många positiva till att det händer saker i Mariestad. I och med detta evenemang får Mariestad chansen och möjligheten att visa sin bästa sida som sommarstad. Detta gynnar självklart vår lilla pärla.