Formcraft är en butik i vår grannkommun Töreboda. Förutom sin fysiska butik i Töreboda har de gjort en satsning på e-handel i form av en webbutik. 

I Formcrafts webbutik hittar du produkter både till dig och hemmet som de beskriver som miljövänliga, ekologiska och tidslösa. Det finns konsthantverk och design, men även kläder. Favoritmaterial är ull och keramik. Deras kläder är oftast gjorda av ull och linne. På deras hemsida och webbutik beskrivs de olika materialen utförligt.  Linnekläder är något de satsat på och de har ett brett sortiment. Dessa plagg passar extra bra under varma sommardagar. Förutom kläder har de keramik och inredningsdetaljer.

Linneklänning

Linneklänning som finns i Formcrafts sortiment.

Formcraft ägs av Marianne Ljungström. Hon är krukmakare och driver Borreboda krukmakeri. I butiken finns även formgivaren Josefine med design studion Form – a nomad design studio och Fanny Gustafson, medicinsk massageterapeut.

Vill du besöka den fysiska butiken så ligger den på Drottninggatan 6 i Töreboda.

Mariestad.nu önskar Formcraft lycka till med den fortsatta satsningen på e-handel.

Att fysiska butiker haft problem de senaste åren, särskilt under pandemin, är allmänt känt. Butiksdöden har blivit ett uttryck som nämnts ofta i samband med att butiker slår igen. Flera butiker har undvikit detta genom att komplettera sin fysiska butik med en webbutik, vilket har varit ett framgångsrikt koncept för vissa. En webbutik sköter sig inte själv. Den måste marknadsföras och underhållas, varor måste packas och skickas.