Volvo AB bygger en batterifabrik i Mariestad

Nu är det officiellt, Volvo AB bygger en batterifabrik i Mariestad.  Platsen för den planerade fabriken är Korstorp, öster om E20 i Mariestad. Det är en strategisk plats mellan Göteborg och Stockholm och bara strax under 4 mil till Skövde där nuvarande motorfabriken ligger. Innan arbetet med att bygga den nya batterifabriken börjar måste en miljö prövning ske och myndigheterna måste godkänna den tilltänkta platsen.

Mariestadstidningen citerar Johan Abrahamsson, som lagt ner mycket arbete med att marknadsföra Mariestad som den bästa platsen för att etablera en ny batterifabrik:

Det är helt fantastiskt, inte bara för Mariestad utan för hela Skaraborg och regionen! Det är en historisk satsning som kommer att ske i Mariestad, vilket kommer att trygga framtidens arbetstillfällen. Nu får vi belöningen för vårt långsiktiga arbete med att marknadsföra Mariestad nationellt och internationellt med vårt fina geografiska läge.

Följ batterifabrikens uppbyggnad på Mariestad.nu

Här på Mariestad.nu kommer du kunna följa byggnationen och se hur det byggs en batterifabrik i Mariestad. Vi kommer också följa upp utvecklingen i övrigt.